Cadouri de Ziua Îndrăgostiților: 18 idei inspirate de iubire, pentru Ea și El

„Nu există iubire, ci doar dovezi de iubire”, spunea Jean Cocteau. Și ce prilej mai bun pentru a-ți arăta iubirea decât februarie, luna îndrăgostiților?

Dar, dacă te simți în pană de inspirație, iată puțin ajutor din partea noastră, ca să-i faci persoanei iubite o declarație de dragoste cu totul specială de Valentine’s Day sau de Dragobete.

Noi, la Metaphora, ți-am pregătit un ghid cu idei de cadouri de Ziua Îndrăgostiților originale, dar și opțiuni clasice, care nu dau greș niciodată.

Sunt idei inspirate și personale de cadouri pentru îndrăgostiți – pentru ea, dar și pentru el, care vor avea o semnificație aparte pentru relația voastră.

 

cadouri ziua indragostitilor

Descoperă cele mai inspirate idei de cadouri pentru îndrăgostiți, în colecția Metaphora.

9 Idei de cadouri de Ziua Îndrăgostiților pentru ea

Ca să îi oferi ceva original, romantic și absolut încântător iubitei sau soției tale, iată câteva idei inspirate de cadouri de Valentine’s Day pe care le va adora și cu care o vei impresiona în mod sigur.

1. Un cadou prețios cu simbolul Yoni, pentru iubita feminină și senzuală

Dacă încă nu te-ai hotărât la cadouri de Valentine’s Day pentru ea, ce spui de o bijuterie care îi reflectă feminitatea și senzualitatea?

cadou valentines femei

Surprinde-o cu o pereche de cercei din argint cu Yoni, simbol al feminității, lucrați manual în India

Yoni, vechiul simbol indian care o reprezintă pe zeița Shakti este considerat sursa vieții și a regenerării, a puterii femeii de a da viață. Forma sa aparent simplă are semnificații complexe, pe care orice femeie le poartă cu sine.

Poți alege din mai multe modele superbe de cercei și pandantive din argint cu simbolul yoni, dar și brățări elegante cu detalii din argint din colecția noastră.

idei cadouri indragostiti

O brățară elegantă, din argint cu labradorit și doi yoni va fi un dar prețios pentru jumătatea ta

Fiecare dintre ele poate fi acel cadou unic care o va face fericită de Ziua Îndrăgostiților, fie că simbolul este din argint simplu sau conține și o piatră semiprețioasă.

Inel din argint antichizat sub forma yoni, o idee inspirata de cadou pentru ea, de Valentine's Day

Oferă-i un cadou de care se va îndrăgosti imediat: inelul reglabil Yoni din argint antichizat, lucrat manual în India.

2. O carte cu o poveste specială

Februarie e luna în care poveștile de dragoste parcă devin mai intense și mai emoționante. Poți să îi oferi iubitei tale cadou de Valentine’s Day o astfel de poveste în paginile unei cărți de care se poate bucura întreaga lună.

Dacă nu știi sigur ce cărți să alegi, îți recomandăm două cărți pe care le-am citit pe nerăsuflate și cu care știm că o vei bucura:

„Muzeul inocenței” este un roman de dragoste excepțional, scris de Orhan Pamuk. Povestea e îmbibată de magia și melancolia unui Istanbul în tranziție, dar și de iubirea eroilor Kemal și Fusun. Cu toate că este o dragoste imposibilă, Kemal creează un muzeu unic al obiectelor care i-au aparținut cândva ei. Un muzeu real, care conține chiar obiectele din carte, a fost creat de Orhan Pamuk în Istanbul și îți recomandăm să îl treci pe lista voastră de locuri de vizitat, data viitoare când ajungeți acolo.

„The History of Love” sau „Istoria Iubirii” scris de Nicole Krauss este un roman de dragoste captivant, cu eroi care iubesc, suferă, câștigă și pierd, fiecare cu o poveste răvășitoare de viață. Leo încearcă să supraviețuiască scriind câteva cărți dedicate marii sale iubiri, în timp ce Alma, o fată de 15 ani, caută o soluție pentru singurătatea mamei sale și ajunge parte din povestea lui Leo în cel mai neașteptat mod.idei de cadouri de valentines day

3. O bijuterie aparte, precum iubirea voastră

Printre cele mai îndrăgite idei de cadouri pentru femei de Valentine’s Day se numără și bijuteriile cu simbolul inimii, mai ales dacă alegi un model inedit. Toate bijuteriile Metaphora sunt originale, lucrate manual de artizani bijutieri din cultura din care provin, inclusiv modele unicat cu inimă care au un simbol și un design captivante.

O astfel de bijuterie, absolut spectaculoasă și plină de semnificație, este cea cu simbolul celtic Claddagh.

Acest vechi simbol este format din trei elemente: inima, care semnifică iubirea, două mâini, care reprezintă prietenia, și coroana de deasupra inimii, care este ilustrarea loialității.

Brosa din argint cu simbolul celtic al iubirii Claddagh

Oferă-i o declarație de dragoste originală cu broșa din argint cu simbolul iubirii, Claddagh.

La Metaphora, vei găsi modele unicat de broșe din argint cu simbolul Claddagh, care se pot asorta cu ușurință la orice ținută – toate piesele noastre sunt lucrate manual de bijutieri artizani.

Printre cadourile spectaculoase de Valentine’s Day se numără și setul Claddagh-Dara pe care bărbații celți obișnuiau să îl ofere cadou logodnicei. Setul îmbină două vechi simboluri celtice – Claddagh și nodul Dara. Nodul Dara reprezintă natura infinită a spiritului uman, dar și înțelepciune și evoluție.

Set de bijuterii cadou de Valentine's Day pentru femei, cu simbolul celtic al iubirii

Iubește bijuteriile cu semnificație? De Ziua Îndrăgostiților, surprinde-o cu setul de cercei și pandantiv Claddagh.

În colecția noastră, vei găsi acest set în două variante – argint cu carneol și argint cu sidef, ca să alegi inspirat cadourile.

idei cadou valentines day

Exprimă-ți dragostea cu acest pandantiv inimioară din argint și email colorat

4. Un difuzor pentru aromaterapie, care are grijă de starea ei de spirit

Dacă jumătatea ta petrece mai mult timp lucrând la proiecte, ajutându-i pe ceilalți sau dedicându-și timpul atâtor lucruri fără să-și mai amintească să ia o pauză, atunci sigur are nevoie de susținerea ta.

Un difuzor de uleiuri esențiale de calitate este un cadou de Valentine’s Day care îi arată că ții la ea și vrei să o răsfeți așa cum merită, oricând dorește. Este ideal pentru o sesiune de aromaterapie oricând lucrează, pentru a-și recupera optimismul și energia, sau înainte de culcare, când vrea să se relaxeze.

Dacă vrei să fie un cadou și mai romantic, adaugă și o lumânare interesantă. Vă puteți bucura amândoi de o atmosferă relaxantă, plină de arome irezistibile, de Ziua Îndrăgostiților!

difuzor aromaterapie, o idee reusita de cadou pentru valentines day

5. O bijuterie cu Nodul iubirii, promisiune a legăturii strânse dintre voi

Încă din antichitate, Nodul Iubirii eterne a simbolizat legătura specială dintre doi iubiți. În Roma antică, bărbații obișnuiau să-i ofere alesei inimii lor bijuterii cadou de forma unui nod, care de regulă era un inel din argint, dar putea fi și o brățară.

O bijuterie cu Nodul iubirii poartă un mesaj clar – el nu poate fi desfăcut niciodată, pentru că este prins în metalul prețios pentru eternitate. Așa cum nodul nu mai poate fi desfăcut, nici legătura de iubire dintre voi nu mai poate fi desfăcută.

Așadar, bijuteriile din argint cu nodul iubirii pot fi cadouri unice pe care să le oferi iubitei de Ziua Îndrăgostiților. 

Bratara din argint, simpla si feminina, cu nodul iubirii, pentru un cadou original de Valentine's Day

Spune-i că o iubești în cel mai romantic mod, cu brățara din argint cu Nodul Iubirii.

În colecția noastră găsești aceste bijuterii de argint autentice, simple, dar și spectaculoase: alege un inel sau o brățară din argint cu Nodul Iubirii, pe care le poate purta indiferent de stil și care o vor emoționa sincer, de Ziua Îndrăgostiților.

Inel din argint cu nodul iubirii este un cadou romantic pentru iubita de Valentine's Day

Inel din argint lucrat manual de un artizan bijutier, cu Nodul Iubirii, simbol al legăturii voastre speciale.

Poți alege o brățară de cuplu din argint sau cu șnur dacă vrei un cadou romantic pentru iubita sau soția ta, cu care să o impresionezi. Brățara poate fi purtată și de bărbați, fiind o bijuterie unisex, deci ai putea să o surprinzi cu o brățară pentru ea și una pentru tine.

cadou indragostiti cuplu

Un cadou inedit pentru amândoi – brățară din argint unisex, lucrată manual în Thailanda

6. O zi de SPA, răsfățul total pentru femeia mereu activă

Dacă vrei să nu dai greș cu ce cadou alegi pentru iubita sau soția ta, atunci să știi că nimic nu se compară cu o zi de răsfăț complet la un SPA. Este un gest de iubire, dar și de recunoștință pentru ea, care o va face să se simtă cu adevărat apreciată și specială în viața ta.

Poți chiar să o însoțești la o sesiune de relaxare binemeritată și să vă deconectați complet de la ritmul cotidian, petrecând timp de calitate în cuplu, într-o zi doar pentru voi.

Spa-acasa-in-cuplu-de-valentines-day

Dacă știi că preferă să își urmeze ritualurile de îngrijire și relaxare în intimitate, acasă, de ce să nu îi faci tu o surpriză și să îi pregătești o sesiune de SPA acasă? Pentru o experiență absolut divină, închideți telefoanele, pregătește-i un pahar de vin și o baie relaxantă, în care ai pregătit săruri de baie cu lavandă, alături de câteva lumânări parfumate și chiar un masaj care să o răsfețe complet.

7. O bijuterie statement pentru femeia sofisticată, cu simț artistic

Păunul este pasărea națională a Indiei, iar simbolul său apare în toate expresiile artistice indiene – de la bijuterii la sculptură, fresce, basoreliefuri sau țesături pe care apare brodată frumoasa pasăre cu spectaculosul ei penaj, stilizat în cele mai creative feluri.

Cercei indieni din argint cu simbolul paunului, un cadou perfect pentru femeia sofisticata de Ziua Indragostitilor

Cercei mici păun, din argint patinat, un cadou reușit pentru iubita sofisticată.

Cu siguranță, o bijuterie din argint cu păuni îndrăgostiți sunt o idee excelentă de cadou de Ziua Îndrăgostiților pentru iubita sau soția ta. Atunci când păunul apare în pereche, este un simbol al fidelității în iubire și adesea, la nuntă, mireasa va primi în dar o pereche de cercei cu păuni.

Dacă ești în căutarea unor cadouri simbolice pentru iubită, această pasăre regală apare și în forma pandantivelor și a inelelor din argint, lucrate manual, cu măiestrie, de artizani bijutieri.

Pandantiv din argint, forma de paun, pentru un cadou elegant de Valentine's Day

Dăruiește-i o bijuterie pandantiv  în formă de păun absolut superbă, plină de culoare.

Păunul apare în mitologia hindusă ca vehiculul divin al zeului Kartikeya și al soției lui, Kumari, reprezentată călare pe un păun spectaculos. Simbolul apare și în cultura thailandeză, manifestarea phoenixului divin, reprezentând protecție divină, frumusețe și putere.

În colecția de bijuterii etnice Metaphora, poți alege dintre mai multe modele de inele și cercei din argint cu păuni, lucrate manual în India și Thailanda.

idei cadouri valentines day

Un simbolism deosebit pentru darul de Valentine’s Day: o pereche de cercei din argint cu păuni stilizați

8. O experiență romantică doar pentru voi, pe care nu o veți uita

Un weekend departe de agitația orașului și de griji este probabil unul dintre cele mai inspirate idei de cadouri de Valentine’s Day și pentru ea, și pentru el. În fond, ce poate fi mai romantic și mai relaxant decât o escapadă într-un loc special?

Surprinde-ți partenera cu o experiență ca-n povești, într-un castel sau poate la un conac unde să vă răsfățați un weekend întreg.

experienta romantica, un cadou ideal de ziua indragostitilor

Este un cadou ideal de Ziua Îndrăgostiților mai ales pentru cuplurile căsătorite sau într-o relație de lungă durată, pentru că vă va reconecta în cel mai frumos mod. O escapadă este o aventură nouă, plină de romantism și cu siguranță îi vei oferi amintiri extraordinare pentru povestea voastră de iubire.

9. O bijuterie marocană pentru femeia nonconformistă și expresivă

Dacă jumătatea ta are un spirit liber și adoră să iasă din tipare, de Ziua Îndrăgostiților poart-o în misticul Maroc, cu o bijuterie deosebită, plină de farmec și semnificații aparte.

cadou pentru iubita valentines

Surprinde-o cu un cadou cu personalitate: set cu cercei și pandantiv, lucrat manual în Maroc

Triunghiul cu vârful în jos reprezintă simbolul universului feminin în cultura berberă din Maroc și se întâlnește adesea în bijuterii pe care femeile le primesc în dar, în ziua nunții.

Nu vei da greș nici cu o bijuterie marocană lucrată din argint și decorată cu email în culori vibrante de albastru, verde, galben, care pun în valoare bijuteria. Iubita ta va aprecia cu siguranță nuanțele superbe și detaliile lucrate cu măiestrie. 

cadouri de ziua indragostitilor

O fascinează bijuteriile statement? Va adora brățara Nour din argint antichizat și detalii din email

9 Idei de cadouri speciale de Ziua Îndrăgostiților, pentru el

N-am uitat nici de cadourile potrivite pentru bărbați, ca să îl surprinzi plăcut chiar și pe iubitul care le are pe toate.

1. Un talisman tibetan, pentru bărbatul spiritual

Multe dintre simbolurile și practicile budismului tibetan sunt apreciate nu doar de budiști, ci de întreaga lume pentru semnificațiile lor profunde și pozitive. Mantrele, simbolul Ohm, meditația, dar și simbolurile budiste precum floarea de lotus, roata tibetană, reprezentările lui Buddha au devenit parte din stilul de viață al multor persoane spirituale sau pasionate de culturile străvechi și misterioase ale lumii.

idee cadou barbati

Talismanul budist din argint, lucrat manual în Nepal, este un cadou original pentru partenerul tău

Dacă și iubitul tău este o persoană spirituală, atunci sigur va aprecia un cadou venit din inimă precum este un talisman tibetan care aduce beneficii spirituale și karma pozitivă. Budiștii din Nepal,Tibet și din India poartă de generații astfel de talismane la gât, pentru protecție.

În colecția noastră, talismanele tibetane din argint sunt  lucrate manual în Nepal și poartă  simboluri sacre ale budismului, care luminează calea celui ce le poartă. Fiecare talisman tibetan conține un pergament micuț, inscripționat de câteva ori cu mantra, și vine însoțit de un șnur negru închis din piele.

2. O sticlă de vin chiar din anul în care v-ați cunoscut

Cu siguranță, iubitul tău apreciază lucrurile fine, de calitate. Fie că este iubitor de vinuri alese sau știi că și-ar dori să petreacă seara de Valentine’s Day alături de tine la o cină delicioasă, poți să-i faci seara mai specială cu un cadou prețios și de bun gust, la propriu și la figurat: oferă-i o sticlă de vin chiar din anul în care v-ați cunoscut, pe care să o savurați în atmosfera intimă, acasă.

Sticla de vin cadou pentru el de Valentines Day

3. O pereche de butoni eleganți pentru ținutele lui de ocazie

Oferă-i cadou iubitului tău un accesoriu discret, dar care pune în valoare orice cămașă – o pereche de butoni din argint. Este un cadou ideal pentru domnii care preferă un stil elegant dar se potrivesc de minune și celor care vor să iasă din tipare. 

idei cadouri barbati februarie

Un cadou aparte pentru el sunt butonii din argint și onix, lucrați manual

În colecția noastră găsești modele deosebite de butoni lucrați manual din argint, cu inserții de pietre semiprețioase cum este onixul sau chiar emailul, care dă o strălucire aparte. Butonii vin ambalați într-o cutiuță cadou elegantă, nu-ți rămâne decât să-i oferi iubitului tău! 

cadou pentru el de ziua indragostitilor

Oferă-i cadou o pereche deosebită de butoni din argint și email negru și auriu

4. Un set de lenjerie intimă sexy pentru ea… un cadou pentru el ;)

Unele cadouri de Valentine’s Day sunt și mai apreciate dacă sunt împărtășite în cuplu. Și, pentru că mai sus am propus o sticlă de vin care să vă aducă aminte de începutul poveștii voastre, ce-ar fi să faceți Ziua Îndrăgostiților una îndrăzneață, jucăușă și pasională?

lenjerie intima cadou de valentines day

Un set sexy de lenjerie intimă pentru tine va fi cu siguranță un cadou irezistibil pentru iubitul tău, care îl va aprecia fără îndoială. Doar vorbim de sărbătoarea tandreții și a iubirii, nu-i așa?

5. Inel verighetă din argint, simbol al vieții voastre împreună

Dacă ești în căutarea unui cadou care să fie mai degrabă discret și simbolic, dar elegant și plin de semnificație pentru iubitul tău, atunci un inel cu un model special e o alegere inspirată. În colecția Metaphora de inele de argint pentru bărbați, vei găsi cadoul perfect pentru el, în funcție de personalitatea lui.

cadou pentru barbati

Inelul amuletă din argint, simbolul al puterii spirituale: ce cadou spune mai frumos cât îl apreciezi?

Poți să-i oferi în dar un inel amuletă tip verighetă, lucrat manual în atelierul unui artizan bijutier și decorat cu detalii simbolice. Cum este elefantului – un simbol norocos în Asia, cel al cunoașterii și înțelepciunii în India.

Sau poți să optezi pentru un inel bărbătesc masiv, din argint, cu un model masculin, tip împletitură. 

idei de cadouri indragostiti

Inel bărbătesc din argint 925, lucrat manual în Thailanda, cu un design masculin deosebit

Dacă vrei să alegi un cadou simbolic pentru relația voastră de iubire, găsești modele tradiționale în serie limitată sau unicat, în colecția Metaphora de inele din argint pentru bărbați. Piesele sunt speciale și multe sunt unisex, putând fi purtate de amândoi, ca o bijuterie de cuplu.

6. O cină romantică, la restaurantul preferat

Se spune ca dragostea trece prin stomac și studiile confirmă asta – oamenii sunt mai deschiși, mai receptivi și mai afectuoși după ce au savurat o masă bună. Deci dintre ideile de cadouri pentru îndrăgostiți nu poate să lipsească o cina specială la restaurantul lui preferat. 

După o perioadă în care spațiul de acasă ne-a fost birou, bistro, sală de sport și așa mai departe, poți marca Ziua Îndrăgostiților cu o cină romantică în oraș. Ce moment mai bun să ieșiți din rutină, să lăsați grijile acasă și să celebrați povestea voastră de iubire? 

cina romantica de valentine's day

7. O amuletă pandantiv cu rol protector, din grijă pentru el

Dacă partenerul tău preferă bijuteriile ceva mai discrete, atunci un pandantiv amuletă poate fi o alegere mai potrivită de cadou, dar la fel de originală pentru a-l surprinde plăcut.

Amuletele etnice sunt perfecte pentru a fi oferite în dar de ziua iubirii: lucrate în forme diverse, din argint și decorate cu simboluri străvechi, ele au rol protector și sunt foarte populare printre bărbați și femei deopotrivă.

idee de cadou valentines pentru el

Surprinde-l cu un pandantiv special – cruce etiopiană din argint, plină de simboluri fascinante ale deșertului

Pandantivele amuletă sunt formă de cruce stilizată sunt o alegere populară, din cele mai vechi timpuri până astăzi. Este un accesoriu mai discret, dar la fel de spectaculos prin forma sa complexă și detaliile gravate în argint.

cadouri barbati valentines day

Alege un cadou special pentru el – amuletă tuaregă în formă de cruce stilizată

8. Un board game care vă conectează la distracție în cuplu

Dacă preferați intimitatea casei voastre de Valentine’s Day, date fiind restricțiile sociale, atunci un board game cadou vă va conecta instant la distracție și timp de calitate petrecut în cuplu.

board games pentru cuplu, o idee de cadou de ziua indragostitilor

Nu îți propunem nimic siropos sau plictisitor, din contră. Ticket to Ride: Europe și Chronicles of Crime:1400 sunt ideale pentru cupluri pasionate de aventură, investigații și călătorii, dar poți alege și un joc mai romantic precum Fog of Love.

9. O brățară cu design spectaculos, pentru iubitul tău original

O brățară lucrată manual în Niger, de către un artizan bijutier tuareg, spune foarte multe despre cel care o poartă. Este un cadou absolut superb pentru bărbatul pe care îl iubești, datorită designului extraordinar și detaliilor originale, potrivite pentru un stil autentic, dar și semnificațiilor spirituale pe care le poartă brățara.

Tuaregii, nomazii Saharei, se tem de puterea malefică a djinnilor, de aceea, ei poartă tot timpul cel puțin un obiect cu rol amuletic, care să îndepărteze spiritele, precum aceste brățări din argint, lucrate manual în Niger.

Bratara barbateasca din argint masiv, lucrata in Niger, este o idee simpla si sofisticata de cadou potrivit pentru iubit

Un cadou absolut special, brățara bărbătească din argint masiv Tazzarine este lucrată de un artizan bijutier în Niger.

Bijuteriile cu două capete sunt unele dintre amuletele pe care aceștia le poartă pentru a fi protejați și pot fi un cadou unic de Valentine’s Day pentru jumătatea ta.

Pentru un iubit mai neconvențional și pasionat de bijuterii, poți explora ideea de brățări din argint pentru bărbăți, decorate cu detalii pline de simbolism, cu inserții de lemn sau rășină și alte detalii care dau o notă aparte.

cadouri simbolice barbati

Oferă-i un dar aparte: brățara amuletă din argint Ansongo, lucrată manual de un artizan tuareg

În colecția noastră vei găsi și modele deosebite de brățări de cuplu din argint piese discrete sau spectaculoase, ideal de oferit cadou de Valentine’s Day. Ele sunt unisex, deci pot fi purtate și de tine, dar și de partenerul tău.

Surprinde-ți jumătatea cu o bijuterie ca o declarație de iubire, de Ziua Îndrăgostiților!

De peste zece ani, Metaphora călătorește în inima culturilor străvechi și exotice din toată lumea. Descoperim semnificațiile și simbolurile fiecărei culturi în parte, dar și istoria bijuteriilor, colaborând direct cu artizanii bijutieri locali care lucrează manual pentru noi modele autentice unicat.

Am fost alături de clienții noștri de atâția ani, tocmai pentru a-și alege bijuteria perfectă sau pentru a face un cadou unic, de neuitat pentru cel drag.

Fie că preferi Valentine’s Day sau Dragobetele, este prilejul ideal să îți arăți iubirea, respectul și aprecierea față de persoana iubită. Sperăm că recomandările noastre de te vor ajuta să o faci mai inspirat!

Descoperă idei inspirate de cadouri pentru EA și cadouri pentru EL, în colecția Metaphora!